Betrokken bij een echtscheiding? Zet hierom een advocaat familierecht in

advocaat familierecht

Wanneer je treurigerwijs een directe betrokkene bent bij een echtscheiding, dan weet je misschien al dat de inzet van een advocaat verplichte kost is hierbij. Zo moet altijd een gediplomeerde advocaat het verzoek tot echtscheiding indienen bij een bevoegde rechter. Raadzaam is hierbij te kiezen voor een advocaat familierecht, oftewel een advocaat die is gespecialiseerd in zaken die aan het familierecht te relateren zijn. Om de vier hieronder beschreven redenen doen we deze aanbeveling.

advocaat familierecht

Algehele hulp in het proces

Een advocaat familierecht heeft alle benodigde expertise op het gebied van het familierecht in het Nederlandse wetboek. Een dergelijke advocaat is dan ook de beste keuze om een echtscheiding in goede banen te laten leiden.

Ouderschapsplan 

Familierecht advocaten weten als geen ander hoe je – in welke echtscheidingssituatie dan ook – een goed ouderschapsplan moet samenstellen. Dit is van werkelijk essentieel belang wanneer je scheidt als ouder van één of meerdere kinderen. Onthoud namelijk dat het voor een kind traumatisch kan zijn wanneer zijn of haar ouders scheiden. Het is zeer belangrijk om dit trauma zo beperkt mogelijk te houden. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat getraumatiseerde kinderen hier voor lange tijd op allerlei manieren last van blijven houden in hun latere leven.

Alimentatie

Een advocaat familierecht weet precies welke wetten er gelden qua alimentatie. Zo heb je zelf weinig omkijken naar het regelen van dit belangrijke onderdeel van de scheiding.

Huwelijkse voorwaarden

Mocht er sprake zijn geweest van huwelijkse voorwaarden of een huwelijk in gemeenschap van goederen, dan biedt een advocaat familierecht bij uitstek hulp om de afhandeling hiervan in de beste banen te leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.