Drie tips zodat het kerstdiner altijd een succes is

kerstdiner

kerstdiner

Kerstmis is de perfecte gelegenheid om heerlijk te eten. Voor veel gezinnen is het kerstdiner een moment om samen te komen en gezellig te genieten van het kerstdiner. Er zijn verschillende tips die je kunt volgen als je wilt dat het kerstdiner goed verloopt, te beginnen met heerlijke ideeën die het altijd goed doen!

Heerlijk gourmetten

Er zijn miljoenen verschillende gourmet mogelijkheden . Goede gourmet recepten gebruiken de beste ingrediënten en zijn goed uitgebalanceerd. Het is heel belangrijk om te zorgen dat je voor deze speciale gelegenheid kwaliteitsvlees bij een slager haalt. Het verschil tussen supermarktvlees en dat van de slager kan soms enorm zijn. Naast vlees kan je ook andere dingen bakken zoals pannenkoeken en eieren. Hou er ook rekening mee dat je voldoende eten hebt voor eventuele vegetariërs en vegans.

Zorg voor goede afzuiging zodat alle rook en kookdampen goed afgevoerd worden. Gourmetten kan ontzettend gaan stinken omdat klein vleesresten op ten duur beginnen aan te branden, zorg dus voor voldoende ventilatie en afzuiging.

Gezellig fonduen

Voor degenen die iets anders willen dan gourmetten, lijkt fondue een geweldige keuze. Je kunt vlees, groenten en brood in een pan met kokende olie stoppen met een speciaal stokje. Je kan hier extra creatief mee worden door speciale dips te maken die heerlijk krokant worden in de hete olie. Op die manier kunnen jij en je gasten zelfs kipnuggets of schnitzels maken! Net als bij het gourmetten kan het huis flink gaan ruiken naar de olie, ventileer dus goed en trek kleding aan die je na het eten weer snel in de wasmand kunt stoppen.

Wijn bij het diner

Kerstmis is een tijd om zowel te drinken als te eten. Als je wijn drinkt, serveer deze dan niet te koud, want dat beïnvloedt de smaak. Serveer witte wijn op ongeveer 10 graden Celsius en rode wijn bij ongeveer 16 graden Celsius. Als je helemaal all out wilt gaan, kan je ook een gezellige wijn of bierproeverij organiseren. hiermee creëer je een leuke bezigheid voor de avond en heb je genoeg om over te praten.

Na het eten kan je ook nog een Irish Coffee aanbieden, een heerlijk bakje koffie met een scheutje Ierse Whiskey. Waarschuw de gasten wel over het alcoholpercentage, je proeft vaak niet dat er veel alcohol in zit, en het laatste dat je wilt is dat je gasten net iets te diep in het glaasje hebben gekeken.Als je op zoek bent naar een plek waar je eenvoudig en snel je wijn kan bestellen, neem dan een kijkje op De Gouden Ton, een webwinkel met de meest uiteenlopende wijnen die elk kerstdiner uniek zullen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *