Een introductie tot CFD\\’s en futures

Als u geïnteresseerd bent in financiële markten, hebt u wellicht al gehoord van futures en CFD's. Beide worden op beurzen verhandeld. Een futurescontract is een overeenkomst tussen een koper en verkoper om te handelen in de prijs van een actief op een bepaalde datum in de toekomst. Een futurescontract is een uitstekende manier om te speculeren op de prijs van een actief zonder veel geld te riskeren. Handelaren gebruiken CFD's om te speculeren op activa, zoals goud. Wilt u meer leren over cfd's en futures? Lees dan deze blog!

CFD

Een CFD is een contract dat de waarde van een onderliggende waarde nabootst. Het stelt een handelaar in staat om winst of verlies te maken uit een kleine beweging van de onderliggende waarde. Wanneer de prijs van een bepaald actief stijgt, zal de CFD-handelaar het bezit te koop aanbieden. Als de prijs daalt, zal de handelaar de participatie verkopen. Als de prijs van de CFD stijgt, zou de winst gelijk zijn aan 50% van de totale waarde van de onderliggende waarde.

 

Er zijn verschillende risico's verbonden aan de handel in CFD's. Sommige daarvan kunnen zeer riskant zijn en resulteren in een snel verlies van geld. Als u een beginner op de markt bent, is een kennismaking met futures en CFD's een belangrijke stap in uw financiële carrière. Ondanks het risico is het een uitstekende manier om winst te maken op de financiële markten. Er zijn ook veel voordelen aan deze vormen van handel.

 

Een CFD is een financieel product met een hefboomwerking dat u in staat stelt te speculeren op onderliggende marktprijzen zonder er eigenaar van te worden. Met een CFD kunt u profiteren van de voordelen van eigendom zonder ze daadwerkelijk te bezitten. Hoewel u geen eigenaar bent van een futures contract, kunt u er toch op handelen en er zo winst op maken. Het verschil tussen een futures en een CFD is het prijsverschil tussen een onderliggende waarde.

Futures

Een van de belangrijkste verschillen tussen futures en CFD's is de manier waarop ze worden verhandeld. Bij futures worden de prijzen door de markt bepaald, terwijl bij CFD's de prijzen door de broker worden bepaald. De handel in futures biedt meer prijs integriteit, hoewel futures meer beperkingen hebben en niet beschikbaar zijn voor financiële professionals in de VS, wat een veel voorkomende misvatting is. Deze twee opties zijn echter in veel opzichten vergelijkbaar, en u kunt beide verhandelen.

Overige verschillen

 

Een belangrijk verschil tussen futures en CFD's is dat futures een bredere markt categorie vormen. Bij futures bent u gebonden aan een vaste prijs en datum en kunt u alleen aankopen doen op basis van de prijzen van vandaag. Vervolgens kunt u uw positie op de expiratiedatum doorverkopen of uitvoeren. Het nadeel van futures is dat ze minder flexibel zijn en dat u snel veel geld kunt verliezen als de markt zich tegen u keert.

 

Terwijl futures een hogere liquiditeit hebben, zijn CFD's flexibeler. De omvang van een CFD is kleiner. Dit maakt ze ideaal voor kleine handelaren. Bovendien zijn futurescontracten duurder en onbuigzamer, wat betekent dat u vooraf veel kapitaal moet investeren. Bovendien vereisen futures veel hogere marges en uitvoeringsgrootten. Een typisch futurescontract is ongeveer 1 aandeel waard.

 

Een ander verschil tussen futures en CFD's is dat een futurescontract niet op een grote beurs wordt verhandeld. Een CFD is een verhandelbaar contract tussen twee partijen. U bezit de onderliggende waarde niet; in plaats daarvan verhandelt u het verschil tussen de bied- en laatprijs. De spread is het bedrag dat de broker u aanrekent telkens wanneer u koopt en verkoopt. De prijs van een valuta wordt bepaald door de biedingen van de kopers en verkopers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.