Een motorverzekering kiezen die bij jou past

Je hebt eindelijk je motorrijbewijs gehaald en wilt natuurlijk zo snel mogelijk de weg op. Misschien had je al een nieuwe of tweedehands motor gekocht voordat je het examen deed, en mag je deze nu eindelijk uit de garage halen en inwijden. Of misschien besluit je om nu op zoek te gaan naar een motor die voldoet aan al jouw wensen. Met het kiezen van een motor ben je er echter nog niet. Voordat je überhaupt de weg op mag als kersverse motorrijder met je nieuwe motor, dien je deze eerst te verzekeren. Dit klinkt misschien niet zo stoer, maar is wel ontzettend belangrijk. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en als motorrijder ben je kwetsbaarder voor gevaarlijke ongelukken dan een automobilist. In deze blog gaan we het hebben over de verschillende motorverzekeringen die er zijn, en hoe een verzekering motor berekenen kan helpen bij het vinden van een geschikte verzekering voor jou.

Wat voor motorrijder ben jij

Welke motorverzekering geschikt is voor jou als motorrijder, hangt af van wat voor type motorrijder jij bent. De verzekeringen voor motoren werken namelijk anders dan autoverzekeringen. Bij een autoverzekering gaat het erom wat voor auto je rijdt. Maar bij motorverzekeringen wordt, naast dat er gekeken wordt naar of je een nieuwe of tweedehands motor hebt, ook gekeken naar je rijgedrag. Als je iemand bent die bijvoorbeeld alleen in de zomer af en toe de motor pakt voor plezier ritjes, dan heb je een andere soort verzekering dan iemand die de motor vrijwel het hele jaar door als standaard vervoersmiddel gebruikt.

Nederlandse motorverzekeringen

In Nederland zijn er drie verschillende motorverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Zo heb je een WA verzekering, WA+ verzekering of een All Risk verzekering. Een WA verzekering is ook wel een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering en verzekert je alleen voor schade die jij als motorrijder aanricht aan andere voertuigen. Een minimale verzekering dus. Een WA+ verzekering biedt ook dekking voor dingen waar je niets aan kunt doen, denk hierbij bijvoorbeeld aan schade door een hevige storm, of diefstal van jouw motor. Wil je ook verzekert zijn bij schade die je aanricht aan je eigen motor, dan kun je het beste kiezen voor een motorverzekering all risk. Dit is uiteraard de verzekering waarbij je de hoogste premie betaald, maar dan ben je wel gedekt bij alle mogelijke soort schade aan jouw motor.

Motorverzekeringen vergelijken

Om een geschikte motorverzekering te kiezen kun je het beste online vergelijken en je verzekering berekenen. Dit kost even wat uitzoekwerk, maar dan weet je in ieder geval dat je goed verzekerd de weg op gaat, en niet teveel betaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.