Met je auto naar de sloperij

Als een auto niet meer kan rijden wordt de auto vaak opgehaald door een sloperij of je brengt de auto zelf weg naar een sloperij. Een sloperij is een hele goede oplossing voor jouw als jij een auto hebt die het helemaal niet meer doet of nog amper kan rijden. Voor zulke momenten is een sloperij perfect een sloperij geeft je zelfs nog geld voor jouw auto. Ze geven je altijd een hele eerlijke prijs voor wat de auto waard is. Een sloperij doet dit omdat ze veel kunnen met auto’s die kapot zijn of niet meer goed rijden. 

Veel mensen hebben een heel verkeerd beeld over een sloperij een sloperij doet veel meer dan alleen auto’s slopen. Ze halen zoveel mogelijk uit de auto wat nog opnieuw gebruikt kan worden. Als er een auto bij de sloperij terecht komt gaan experts naar de auto kijken. En beslissen of de auto nog verder kan na een opknapbeurt. Als dat niet het geval is dan wordt de auto afgeschreven dat betekent dat de auto niet meer verzekerd is en dus absoluut niet meer op de weg mag rijden. 

Wat gebeurt er met de auto bij de sloperij

Als de auto is afgeschreven wordt de auto helemaal uit elkaar gehaald. De motor en alle andere auto onderdelen die het nog wel doen wordt uit de auto gehaald. De auto onderdelen die uit de auto zijn gehaald worden goed getest of ze het nog doen als ze het nog doen dat wordt het schoongemaakt en doorverkocht voor een goede prijs. Ook de vloeistof dat nog in de auto zit wordt eruit gehaald. Dit wordt gedaan door expert die er heel veel verstand van hebben. Het wordt gedaan door experts omdat het best gevaarlijk kan zijn en een sloperij het netjes wilt laten gebeuren zodat er geen ongelukken komen. 

Hergebruiken

De vloeistof wat eruit komt wordt verwerkt en in de meeste gevallen wordt het opnieuw gebruikt. Ook de banden worden van de auto gehaald. Er wordt goed na de banden gekeken in welke staat ze verkeren als de banden in een redelijke staat zijn worden ze goed schoongemaakt en vaak wordt ook nog het profiel van de iets dikkere gemaakt of aangepast zodat de band veel grip heeft op de weg en verkocht kan gaan worden. Als de band er heel slecht uitziet en er helemaal niks meer mee gedaan kan worden wordt de band in een versnipperaar gegooid. Het resultaat daarvan zijn kleine rubberen korreltjes die verkopen ze aan sportclubs met kunstgrasvelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *