Op vakantie in het mooie Friesland

Boven in ons mooie landje ligt natuurlijk Friesland. Friesland kan je kennen van de Elfstedentocht, van de lekkere kaas en van het boerenleven. Maar dat is echt niet alleen wat Friesland te bieden heeft. Friesland is namelijk de perfecte vakantiebestemming als je een leuke bestemming zoekt in Nederland. Ben je nou benieuwd wat er allemaal te beleven valt in Friesland? Lees dan snel verder in deze blog.

Leeuwarden

De Friese hoofdstad Leeuwarden is een bezoek meer dan waard. Hier kun je uren door de historische binnenstad slenteren, want er is ontzettend veel te zien en te doen. Beklim de 183 treden van de Oldehove, één van de scheefste torens van Nederland. Loop eens een museum binnen, zoals het Fries Verzetsmuseum, het Natuurmuseum Fryslân en het Keramiekmuseum en via een rondvaart door de grachten, zie je Leeuwarden op een andere manier. Zoek je rust, bezoek dan het stadspark. Hier kan je ook heerlijk picknicken op een mooie zonnige dag. Ook aan winkels, terrasjes en eetgelegenheden geen gebrek! Maar als je een dagje en nachtje langer in Leeuwarden wilt blijven is een van de hotels leeuwarden ook een goed idee!

Dokkum en Sneek

Dokkum is een oude vestingstad met een fraaie historische binnenstad, die bomvol ligt met maar liefst 140 rijksmonumenten en een groot aanbod aan winkels en eetgelegenheden. Maar waarschijnlijk zullen de meeste mensen, Dokkum ken als de laatste stad van de Elfstedentocht. Welke je overigens tegenwoordig ook kunt fietsen! Nog twee beroemdheden uit Dokkum zijn het Bonifatius bitter en het Wilhelmina pepermuntje. Je mag Dokkum dus niet verlaten zonder deze geproefd te hebben. Sneek is een bruisende watersportstad en perfecte bestemming voor een dagje uit. Geniet van de historische architectuur en maak een rondvaart over de grachten met de elektro sloep. Ga op zoek naar de leukste winkeltjes van Sneek en ontdek waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Ook het Fries Scheepvaart Museum mag tijdens een dag in Sneek niet ontbreken. Watersportliefhebbers mogen de Sneekweek niet missen, dit is een jaarlijks terugkerend zeilevenement op het Sneekermeer en de Goëngarijpsterpoelen.

De Friese meren

De Noordwestelijke wind en de ontelbare vaarverbindingen maken de Friese meren tot een gewilde plek voor veel watersporten. De belangrijkste Friese meren zijn de Groote Brekken, het Sneekermeer, het Tjeukemeer, het Heegermeer, de Fluessen en het Slotermeer. Ben je dus een waterliefhebber, dan moet je een accommodatie reserveren, rondom één van deze meren. Keuze is er voldoende. Er zijn zelfs accommodaties boekbaar met een eigen aanlegsteiger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.